Przepis na : śniadanie
Kurkuma to nie tylko zwyczajna przyprawa, dzięki której nasze posiłki nabierają żółtych kolorów. Kurkuma to przede wszystkim bogactwo cennych składników i właściwości zdrowotnych. Dzięki obecności kurkuminy i działaniu przeciwutleniającym, przeciwzapalnym, a także przeciwnowotworowym znajduje zastosowanie w zapobieganiu oraz leczeniu wielu chorób. Kurkuma dostarcza także pewnych ilości składników mineralnych takich jak: wapń, potas, sód oraz witamin: B1, B2, B3, C. Ja kurkumę bardzo lubię i najczęściej dodaj... czytaj dalej...
Każdy z nas wie, że owsianka jest zdrowa lecz nie wiadomo dlaczego. Z pewnością dlatego, gdyż zawiera dużo błonnika i jest bogatym źródłem węglowodanów złożonych.
Czytaj dalej...Płatki owsiane zawierają witaminy z grupy B, E, PP oraz wszelkie mikroelementy odpowiadające za prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego.
Czytaj dalej...