Zupa szczawiowa na włoszczyźnie podana klasycznie z jajkiem ugotowanym na twardo to propozycja na pierwsze danie. Jeśli przygotujesz ją z dodatkiem mięsa, np. podudzi z kurczaka to nawet kompletny obiad z porcją mięsa i warzyw. To sprawdzony przepis na szybką i domową zupę szczawiową. Zupa szczawiowa SKŁADNIKI: łyżka masła klarowanego – 20 g słoik szczawiu siekanego – 320 ml (masa netto 290 g) 6 łyżek śmietanki 30 % 3 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 3 ziemniaki 1,250 ml bulionu 1 liść laurowy, 2 ... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...