Super szybkie i pyszne tartaletki z ciasta francuskiego z pomidorkami i ziołami. Smakują podane na ciepło lub zimno. Idealne na przystawkę lub podwieczorek. Możesz posypać je świeżymi ziołami, podawać z sosami, np. czosnkowym lub sosem tzatziki . Do tartaletek możesz dodać kolorowe posiekane oliwki, kapary, czerwoną cebulę oraz suszone pomidory. Tartaletki z pomidorkami to bardzo smaczna i ładnie wyglądająca przystawka lub przekąska w ciągu dnia. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na szybkie tartaletki z ciasta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...