SZAKSZUKA Z CUKINIĄ

SZAKSZUKA Z CUKINIĄ

SZAKSZUKA Z CUKINIĄ

Szakszuka, czyli jajka zatopione w sosie z pomidorów i papryki przyprawiona kuminem, solą i pieprzem – wspaniałe połączenie na idealne, ciepłe i rodzinne śniadanie. Polecam szakszukę z innymi warzywami w sosie pomidorowym, np. pieczarkami, cukinią, kukurydzą, nawet szynką lub serem. Jeśli wolicie ostrzejsze smaku, dodajcie do szakszuki trochę posiekanej papryczki chili lub mielonej ostrej papryki. Danie przygotowuję ze świeżych pomidorów lub pomidorów z puszki, jak dziś. Każda wersja smaczna, urozmaicon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.