Sos pieczarkowy z cukinią

Sos pieczarkowy z cukinią

Sos pieczarkowy z cukinią

Sos pieczarkowy z cukinią z dodatkiem majeranku i pieprzu w sosie musztardowo-jogurtowym. Do ziemniaków idealny, ale nie tylko. Możecie go wykorzystać do makaronów, ryżu, czy kasz. Świetnie komponuje się także z mięsem, kluskami śląskimi, kopytkami. Bardzo aromatyczny, dzięki duszeniu pieczarek i cukinii w majeranku, lubczyku i słodkiej papryce na klarowanym maśle. Składniki: 330 g pieczarek 1 cukinia 1 średnia cebula ząbek czosnku sól, pieprz, majeranek, lubczyk, papryka słodka i ostra łyżka musztardy 3 ł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Autor

Ania K.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

cukinia, pieczarki, kluski, papryka, sosy, kopytka, sos pieczarkowy, kasza, mięso, ryż, ziemniaki, makarony, makaron, mięso duszone, sos do makaronu, sos do ryżu, pieczarki z ryżem, makaron z pieczarkami, pieczarki w sosie, ryż z warzywami

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.