Przepis na : sałatka
Sałatkę jarzynową tradycyjnie co roku przygotowuję na święta. Zdarza mi się przygotować i podać ją na Wielkanoc, także na uroczystych kolacjach gdzie wypada bogato, rodzinnie zastawić stół. Wyniosłam tę bogatość na stole z domu, zawsze ktoś znalazł coś dla siebie.. Dobra sałatka to dla mnie taka zrównoważona w smaku, po równo wszystkiego, z niedużą ilością majonezu, lekko słona i pieprzna z dodatkiem cukru pudru i ostrej musztardy. W mojej sałatce zawsze występują gotowane ziemniaki, jabłka i domowe ogórki kiszone. ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...