Bardzo soczysta polędwica o zapachu świeżo zmielonego pieprzu, cytryny, tartej marchewki i suszonego pomidora. Jest rewelacyjna z pieca. Podałam ją z ziemniakami z koperkiem i kiszoną kapustą. Składniki: 700 g polędwicy z dorsza przekrojonej na pół - dwie duże porcje 1 średnia marchewka 2 suszone pomidory 2 plastry cytryny ze skórką 3 łyżeczki oleju z zalewy z suszonych pomidorów (ewentualnie oliwa z oliwek) sól, świeżo zmielony pieprz (jak nie macie pieprzu może być świeżo zmielona czarnuszka) Przygotowani... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Jeśli chcesz dbać o swoje serce powinieneś zacząć stosować się do diety śródziemnomorskiej. Dzięki niej Twoje serce będzie zdrowsze.
Czytaj dalej...