Pyszne i puszyste pierniczki z kilku łatwo dostępnych składników. Nie ma potrzeby odkładania ciasta do lodówki. Wystarczy wyrobić ciasto i od razu wykrawać dowolne kształty. To przepis na pierniczki Katarzynki, wycinane ze świątecznych foremek. Pierniczki z przepisu wychodzą puszyste i miękkie. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na pierniczki, które poleżą kilka dni. Możesz je posypać cukrem pudrem bądź polukrować i dowolnie ozdabiać. To szczególne zadanie dla małych pomocników. Pierniczki SKŁADNIKI: 400 g mąki psz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...