Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

Pyszna i szybka pasta jajeczna z dodatkiem twarogu i tartej cukinii. Idealne smarowidło na kanapki. Do pasty możesz dodać drobniutko posiekany szczypiorek i paprykę. To pasta, którą podasz do pieczywa na śniadanie lub kolację. Błyskawiczna w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników, którą zrobisz przez cały rok z różnymi dodatkami. Pasta jajeczna z cukinią SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo 100 g twarogu półtłustego 50 g cukinii 2 łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżeczki ostrej muszta... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.