Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie

Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie

Palmiers – karmelizowane ciastka francuskie

Są bardzo proste w przygotowaniu a wyglądają ślicznie. Kusząco, smacznie. Tylko dwa składniki, pracy prawie wcale, a ile radości Ta wersja jest karmelizowana drobnym cukrem, w innym słodkich propozycjach możecie je posmarować konfiturą, bakaliami, masą serową bądź makową. Wyjdą fajne kruche francuskie drożdżówki, np. z serem albo makiem. Po zwinięciu i upieczeniu na pewno będą prezentowały się godnie na stole. Do tego może wino? likier? może ulubiona herbata i jest miło. Palmiers Opcjonalnie w różnych wersj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

AnKa blog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, mak, tarta, ciasto francuskie, ciasto francuskie, drozdzowka, drożdżówki , likier, proste ciasto, ciasto z orzechami, ciasto z makiem, ciasta z masa, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, kruche ciasteczka, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, tarta na słodko

Inne przepisy z Zasmakuj Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.