Jak zrobić jajko sadzone?

Jak zrobić jajko sadzone?

Jak zrobić jajko sadzone?

Przepis na : śniadanie

Jajko sadzone dobrze pamiętam z dzieciństwa;-) Zajadaliśmy je ze świeżo skrojonym koperkiem, młodymi ziemniakami i szklanką kefiru lub domowego zsiadłego mleka. To były czasy! Jajko sadzone z idealnie płynnym żółtkiem, delikatnie doprawione solą i pieprzem to idealna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkami mogą być warzywa wszelakie, pieczywo lub chrupiące gorące grzanki np. z masłem, papryką i oregano. Jajko sadzone SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki oleju rzepakowego/kokosowego, masła/masła klarowanego sól, pieprz do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.