Grzanki w jajku

Grzanki w jajku

Grzanki w jajku

Grzanki w jajku to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa. Są idealne na ciepłe śniadanie. Na proste grzanki w jajku jest mnóstwo możliwości. Podasz je z wieloma dodatkami: warzywami, wędlinami, serami.. w wersji wytrawnej lub na słodko, polane miodem, posmarowane dżemem. Sprawdzi się tu idealnie dżem cukiniowo-ananasowy . Smakują do kubka kakao, kefiru lub maślanki posmarowane domowymi pastami, np. pastą z tuńczyka , kremową pastą jajeczną, z twarożkiem, makrelą. To super grzanki do sałatek. G... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zasmakuj Kuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.