
Elegancka, aromatyczna i efektowna zupa w nowoczesnym wydaniu. Zupa idealne na rodzinny obiad lub świąteczną kolację. Czysta zupa grzybowa to klasyk polskiej kuchni — aromatyczna, klarowna i pełna leśnego smaku. Aby nadać jej wyjątkowego charakteru, proponuję podać ją z mini ravioli grzybowymi. 🍄 Składniki ( 4 porcje) 300 g świeżych lub mrożonych grzybów leśnych (podgrzybki, borowiki, pieczarki) 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego lub drobiowego 1 liść laurowy 2 ziaren... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...