Ta sałatka bardzo dobrze sprawdzi się na świątecznym stole i zachwyci nie jedno podniebienie :) Składniki: - 4 płaty śledziowe - 1 cebula - 5 jajek - mały słoik marynowanych grzybków - pęczek szczypiorku - 5 łyżek śmietany 18 % - sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Płaty śledziowe dwukrotnie płuczemy a następnie kroimy w paski. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy, sparzamy wrzątkiem i kroimy w kostkę. Grzybki oraz szczypiorek również kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łącz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...