Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni

Puree z dyni to podstawa jesiennych wypieków. Możemy wykorzystywać je na bieżąco lub zrobić zapasy na zimę, bo przygotowuje się je naprawdę bardzo prosto. Składniki: - 2 kg dyni Przygotowanie: Dynię myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką pestki. Każdą połówkę kroimy w łódki i kładziemy je skórą do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C przez około 45 minut. Upieczoną dynię wyciągamy z piekarnika, studzimy a następnie łyżką lub nożem oddzielamy miąższ od skórki, któ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zainspirowana w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję