Zupę koperkową przygotowałam spontanicznie, tuż przed spotkaniem z przyjaciółmi. Bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Doskonale sprawdziła się jako lunch w mroźne, poniedziałkowe popołudnie. W każde inne też się sprawdzi ;) U Maćka zupy sypią się jak z rogu obfitości. Wczoraj miałam nawet okazję jedną wypróbować. Z niecierpliwością czekam na przepis, z którego ucieszy się ktoś jeszcze :) Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać podobny efekt. Ale to dopiero jak się obudzę z zimowego snu kuchennego ;) Składniki: 1 poj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...