Zupę koperkową przygotowałam spontanicznie, tuż przed spotkaniem z przyjaciółmi. Bardzo prosta, ale też bardzo smaczna. Doskonale sprawdziła się jako lunch w mroźne, poniedziałkowe popołudnie. W każde inne też się sprawdzi ;) U Maćka zupy sypią się jak z rogu obfitości. Wczoraj miałam nawet okazję jedną wypróbować. Z niecierpliwością czekam na przepis, z którego ucieszy się ktoś jeszcze :) Mam nadzieję, że uda mi się uzyskać podobny efekt. Ale to dopiero jak się obudzę z zimowego snu kuchennego ;) Składniki: 1 poj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...