Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka.

Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka.

Sałatka z fasolki szparagowej, rukoli i jajka.

Fasolka szparagowa kolejny już raz pojawia się w naszych przepisach. Przed chwilą wystąpiła w towarzystwie bazylii , a nieco wcześniej w wersji indyjskiej . Nie zdradzę jakiejś wielkiej tajemnicy pisząc, że na pewno nie jest to pojawienie się ostatnie. Lato to po prostu czas fasolki. Musimy go maksymalnie wykorzystać z korzyścią dla doznań smakowych i zdrowia. Wysoka zawartość błonnika i obecność kwasu foliowego to chyba najważniejsze prozdrowotne cechy fasolki szparagowej. Ja do jedzenia tego warzywa nie mus... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu zadanie-gotowanie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.