Marchew jest doskonałym źródłem beta-karotenu, zwanego także prowitaminą A. Jest on silnym przeciwutleniaczem, który korzystnie wpływa na naszą skórę, m.in. wspiera produkcję kolageny, dzięki czemu zwiększa jej elastyczność. Ponadto beta-karoten chroni nasz wzrok, pomagając w walce ze stanem zapalnym spojówek i zmniejszając ryzyko zaćmy. Ja sama marchew uwielbiam w każdej postaci - na surowo, gotowaną, pieczoną czy smażoną. Zupa-krem z marchwi to dla mnie taki jesienny must have - jest nie tylko pyszna i łatwa... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...