Pasta z bakłażana i papryki

Pasta z bakłażana i papryki

Pasta z bakłażana i papryki

Bakłażan jest dobrym źródłem witamin, składników mineralnych oraz fitoskładników. Pochodzi z subkontynentu indyjskiego, choć obecnie uprawiana jest także w wielu regionach tropikalnych, Egipcie czy Arabii. Bakłażan posiada kilka odmian różniących się między sobą barwą, kształtem i wielkością. W Polsce najbardziej popularne są owalne warzywa o ciemnofioletowej skórce. Bakłażany to bardzo dobre źródło witamin z grupy B oraz składników mineralnych, takich jak mangan, potas i żelazo. Są także bogate w błonnik pokarm... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję