Minestrone to najpopularniejsza i najczęściej spożywana zupa w wielu rejonach Włoch. Jej nazwa pochodzi od włoskiego słowa minestra , które znaczy dosłownie... zupa. Jej początki sięgają już czasów Cesarstwa Rzymskiego, kiedy dieta ówczesnych mieszkańców Półwyspu Apenińskiego opierała się przede wszystkim na posiłkach wegetariańskich. Nie ma ścisłego przepisu na minestrone, jej składniki zależne są sezonu i regionu Włoch. Przygotowywana jest jednak zawsze na bazie warzyw, najczęściej cukinii, fasolki szparagowej, ... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...