Przepis na : obiad
Ostatnio w Biedronce pojawiło się nowe warzywo z wyglądu przypominające dynię, smakuje jednak zupełni inaczej. Zucchiolo, bo o nim mowa, to warzywo będące połączeniem ogórka i cukinii. Jego nazwa to połączenie włoskich słów oznaczających właśnie te dwa warzywa ( zucchini , czyli cukinia oraz cetriolo , czyli ogórek). Choć, co ciekaw, pochodzi ono nie z Włoch, a z Hiszpanii... Zacchiolo opisywane jest jako warzywo uniwersalne, które możemy spożywać zarówno na surowo, jak i po obróbce termicznej. Ma lekko spłasz... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...