Burrata z chrupiącą grzanką
Burrata z chrupiącą grzanką
Przepis na : śniadanie
Burrata to ser z mleka krowiego lub bawolego wywodzący się z Murgii na południu Włoch. Pierwsze przekazy o jego produkcji sięgają ok. 1900 roku. Na popularności zyskał w latach 50. ubiegłego wieku, gdy niektóre miejscowe fabryki serów zaczęły go produkować, widząc w tym sposób na wykorzystanie odpadów lub pozostałości z produkcji mozzarelli. Czym zatem jest burrata? To ser wytwarzany z mozzarelli i śmietany. Świeży skrzep mozzarelli zanurzany jest w gorącej serwatce lub lekko osolonej wodzie, ugniatany i ci... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka
Autor
Nesta
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
chleb
Inne przepisy z Z notatnika dietetyka
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję