Przepis na : deser
Świąteczny makowiec z jabłkami (źródło: kuchnialidla.pl)Składniki na kruszonkę orzechową:200 g orzechów laskowych, zmielonych na mączkę200 g maki pszennej typu 4501 łyżeczka proszku do pieczenia200 g masła2 żółtka jaj100 g cukru trzcinowegoSkładniki na masę makowo-jabłkową:2 żółtka jaj30 g cukru trzcinowego120 g masła, roztopionego900 g masy makowej40 g kaszy manny40 g mąki pszennej tortowej1 łyżeczka proszku do pieczenia100 g rodzynek5 średnich jabłek (ok. 400 g), umytych, obranych i startych na tarce o grubych o...
Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!
Czytaj dalej...Pasjonaci kuchni z całego świata.