Kurczak pieczony w maśle, tymianku i estragonie, nadziewany cytryną, cebulą i czosnkiem Chrupiąca skórka na upieczonym, pachnącym masłem, ziołami oraz cytryną kurczaku to kusząca propozycja na uroczysty obiad oraz kolację. Jednak gwarancją udanego posiłku i satysfakcji musi być produkt o wysokiej jakości oraz uwaga podczas pieczenia, aby kurczak piekł się równomiernie. Zapraszam. Składniki: 1 świeży, zagrodowy młody kurczak (około 1,078kg) 2 cytryny 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 duże łyżki roztopionego masła 1 łyżka... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...