Słodycz przełamana kwaskowym i pysznym curdem. Zapewniam was że ten mazurek zjedzą wszyscy. Nie można się od niego oderwać. Możecie zrobić większego jak macie w domu łasuchów. W święta można zaszaleć. beza: 4 białka wielkość M 200 g cukru 1 łyżka octu winnego 1 łyżka płaska mąki ziemniaczanej dekoracja: 30 g czekolady gorzkiej 2 figi w czekoladzie migdały 1 łyżka wiórek kokosowych orange curd: 2 pomarańcza 80 g m masła 1 łyżka cukru trzcinowego 2 jajka Beza: Białka wyjmuje wcześniej z lodówki żeby miały te... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...