To sałatka zrobiona w 2 minuty i zawierająca mnóstwo dobrych kwasów tłuszczowych. Wykorzystałam do niej mizunę, zioło charakterystyczne dla kuchni japońskiej. Rośnie podobnie jak rukola, czyli nie tworzy główek, jak sałata. Ale też nie należy do tej samej rodziny roślin co sałata. Liście są raczej sztywne i chropowate w dotyku. Pod tym względem przypominają nieco liście pokrzywy, ale nie parzą :) Składniki : 2 garści mizuny lub innej sałaty 50 g wędzonego łososia pół awokado jalapeno lub inne chili sok z połówki ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)