Przepis na : deser
Ciasto które gości w moim domu już ponad 25 lat. Piekłam je zawsze na święta Wielkanocne. Puszysty biszkopt nasączony syropem z ananasa, maślany tradycyjny krem na budyniu i chrupiąca warstwa prażonych na maśle wiórek kokosowych. To proste połączenie a jakże bogate smakowo. Po ogrzaniu rozpływa się w ustach i smakuje wyjątkowo, w towarzystwie filiżanki pysznej kawy Honduras tworzy ucztę dla podniebienia. Czego chcieć więcej? Niech to będzie Wasz obowiązkowy wypiek na te święta. &n... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...