
Delikatne ciasto krucho-drożdżowe, które rozpływa się w ustach, do tego kremowy pasztet i chrupiące brzegi… brzmi niepozornie, ale smakuje obłędnie! Dlaczego warto je zrobić? 🔸 Ciasto jest miękkie, maślane i bardzo łatwe w przygotowaniu 🔸 Pasztet świetnie komponuje się z delikatnym ciastem 🔸 Możesz je podać na ciepło lub zimno – zawsze smakują świetnie! Składniki na ok 30 szt: 250 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 30 g smalcu 2 łyżki śmietany ukwaszonej 12% 1 żółtko 20 g drożdży 1/2 łyżeczki soli szczypta ... czytaj dalej...

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...
Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...