Przepis na : sałatka
Składniki 1 batat 1 szkl. słonecznik pestki zarumienione na patelni 1 awokado 1 ½ szkl ugotowana kasza jaglana - można dać więcej kaszy dressing nasiona chia- dowolna ilość ,u mnie po łyżce na pojemnik 6 łyżek oliwa z oliwek 1 ½ łyżki octu jabłkowego 1 czubata łyżeczka miodu szczypta soli Wykonanie Piekarnik rozgrzać do 190- 200 o C . Batat wyszorować, osuszyć papierowym ręcznikiem. Zawinąć w folie aluminiową do pieczenia. Ułożyć na blasze piec 20 – 30 minut . Batat po upieczeniu ostrożnie odwin... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..