Składniki 0,5 litra wody 2 łyżki (20-25g) stołowe startego korzenia imbiru 2 łyżki cynamonu Cejlońskiego pomarańcza,lub mandarynka do smaku umyta wyszorowana i pocięta ze skórką Wykonanie Doprowadź do wrzenia wodę , dodać korzeń imbiru i cynamon. Odstawić na około 20 minut. Po tym czasie przecedzić i pić jedną szklankę z samego rana, na czczo, następne dwie ,w południe i wieczorem. I tak przez dwa tygodnie. Potem zrobić przerwę na tydzień i powtórzyć ponownie.:))ps. to foto szmaciane sitko ,przydatne przy filtr... czytaj dalej...
Jestem kobietą , której życie co dzień zaczyna się od nowa.. Matką, miłośniczką antyków przedmiotów z duszą i muzyki ... . .. Kolekcjonuję wspomnienia. . Jeszcze wierzę w drugiego człowieka... Gotuję i kocham gotowanie, choć nie znaczy to, że ciągle siedzę w kuchni.
Preferuję kuchnię nieskomplikowaną, w pełni korzystającą z doświadczeń poprzednich pokoleń, ale otwartą na nowości. Jestem przeciwnikiem ścisłego trzymania się wytycznych w przepisach, kocham eksperymenty w dodawaniu do potraw swoich "trzech groszy" - to nic, że nieraz wyjdzie coś nie tak - następnym razem będzie lepiej Uwielbiam to, co związane jest z dobrym jedzeniem - kulinarne zakupy i podróże..