Kaczka w miodowej glazurze

Kaczka w miodowej glazurze

Kaczka w miodowej glazurze

Dziś utwierdziłam się w przekonaniu, że pomysł na kulinarne podróże na blogu był bardzo dobry. Prawda jest taka, że nie jestem ekspertem od kuchni świata i teraz w marcu kuchnię chińską testuję i poznaję na bieżąco, dzieląc się z Wami tym co mi zasmakowało. Do tej pory raczej nie przyrządzałam kaczego mięsa, ale  kacze confit , które pokazywałam w lutym i dzisiejsza pierś kaczki w chińskiej glazurze miodowej przekonały mnie, że muszę ją przyrządzać znacznie częściej. To pyszne, soczyste i delikatne mi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchni wieczorem

Warto przeczytać

Tradycyjne potrawy świata - Singapur

Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie tradycyjne potrawy są przygotowane w Singapurze?

Czytaj dalej...

Autor

Joanna B.Joanna B.

Prowadzę blog w kuchni wieczorem i zajmuję się fotografią. Uwielbiam drobne, codzienne przyjemności i kreatywne życie. Na blogu dzielę się moją pasją gotowania i fotografowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, marynaty, ryż, pierś, mięso, piersi, kuchnia chińska, piersi z kaczki, warzywa, sos sojowy, pierś w marynacie, por , obiad, sosy, ryż po chińsku, mięso na obiad, sos do ryżu, ryż z warzywami, pomysł na obiad, mięsa pieczone, dania na gorąco, dania chińskie

Inne przepisy z W kuchni wieczorem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.