Przepis na : śniadanie
Witajcie! Zostało nam trochę rukoli z ostatniego przepisu i szkoda by było, aby się zmarnowała. Na blogu już kiedyś pojawił się przepis na klasyczne pesto z bazylii - zatem dziś zapraszamy na pesto z rukoli - zamiast orzeszków pini wykorzystaliśmy nasiona słonecznika :) Rukola jest wyrazista w smaku, cierpka, a prażone nasiona słonecznika mają charakterystyczny smak. Pesto z rukoli może wydawać Wam się gorzkie, dlatego też dodajcie do niego łyżeczkę miodu - nada mu nieco słodyczy i przełamie gorzki smak :) SKŁADNIKI... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Kulinarny świat Kasi i Pawła Spróbujecie tutaj nowych smaków jak również przypomnicie sobie zapachy unoszące się w rodzinnym domu! http://www.wkuchnikatie.pl