Kasza manna z musem jeżynowym

Kasza manna z musem jeżynowym

Kasza manna z musem jeżynowym

Przepis na : deser

Pyszny jesienny deser Składniki •1 l mleka • 3/4 szklanki kaszy manny • 6 łyżek cukru • 2,5 szklanki jeżyn • laska wanilii • kilka jeżyn i listki mięty do ozdoby Sposób przygotowania 1. Jeżyny zmiksować przelać przez sitko aby usunąć pestki  dodać 3 łyżki cukru wymieszać 2. Mleko zagotować z resztą cukru i wanilią, gdy mleko się zagotuje  wsypać kaszę manną i wlać 1/3 musu jeżynowego.  Wszystko razem mieszać aż się zagotuje, przelać do pucharków  a na górę wlać resztę musu i ozdobić jeży... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W królestwie smaków Beaty

Autor

Beata12Beata12

Gotuję dla rodziny. Moje największe pasje to pieczenie,gotowanie i wymyślanie różnych potraw oraz fotografowanie.
Prowadzę bloga kulinarnego : http://wkrolestwiesmakow.blogspot.com/
oraz zapraszam na stronę na facebooku : https://www.facebook.com/pages/W-kr%C3%B3lestwie-smak%C3%B3w-Beaty/376942602470849?ref=hl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kasza, desery, deser

Inne przepisy z W królestwie smaków Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.