Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Jajka w sosie musztardowym z pieczarkami

Zawsze kiedy robię jajka w musztardzie przypominam sobie jak wiele lat temu wracając ze szkoły już w drzwiach czułam ich zapach. Uwielbiam ich smak. Propozycja na dzisiejszy postny dzień. 6 jajek 200 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki mąki pszennej 250 ml bulionu 2 łyżki musztardy sarepskiej Sól Pieprz Jajka gotujemy na twardo w delikatnie osolonej wodzie. Obieramy i kroimy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę. Smażymy na rozgrzanej patelni. Na osobnej patelni rumienimy dwie łyżki mąki pszennej i do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.