Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie)

Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie)

Pierogi z kapustą świeżą i kiszoną (wegańskie)

Uwielbiam pierogi z kapustą, mimo, że są trochę czasochłonne. Za ich przygotowanie najczęściej zabieram się wtedy, gdy po zrobieniu gołąbków (na przykład takich: klik) zostaje mi połowa kapusty. Według mnie najlepsze pierogi wychodzą wtedy, kiedy do kapusty świeżej dodamy trochę kiszonej. I właśnie taki przepis mam dzisiaj dla Was, zapraszam //   Składniki (2 – 3 porcje): Farsz: 1/2 średniej główki kapusty (po ugotowaniu ok. 400 g) 100 g kapusty kiszonej 1 – 2 cebule 3 pieczarki olej lub ol... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Via Gusto

Autor

Monika JerzakMonika Jerzak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, pierogi przepis, kapustą, ciasto, kapusta kiszona, pieczarki, gołąbki, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, wegańskie, sosy, ravioli, pieczarki w cieście, ciasto na zimno

Inne przepisy z Via Gusto

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.