Zobacz tradycyjny i sprawdzony przepis na ciasto Królewiec, czyli miodowe kruche ciasto i puszysty biszkopt przekładany budyniowym kremem. To ciasto jest idealną propozycją na święta, urodziny, imieniny, a także na niedzielę do kawy. Jak zrobić ciasto Królewiec? Przygotowanie ciasta Królewiec rozpoczynamy od upieczenia dwóch blatów miodowego ciasta. Następnie przygotowujemy biszkopt z mąką ziemniaczaną. Kolejnym krokiem jest ugotowanie budyniowego kremu. Letnim kremem przekładamy kruche ciasto, wkładając w środe...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...