Oto przepis na ciasto drożdżowe jak u babci! To babcine ciasto drożdżowe jest idealnie puszyste i aromatyczne. Będzie pasować zarówno jako deser do kawy, ale także do herbaty, czy jako drugie śniadanie. Co zrobić, aby ciasto drożdżowe ładnie wyrosło? Aby ciasto drożdżowe ładnie wyrosło, zwróć uwagę na temperaturę składników – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, a mleko i masło nie powinny przekraczać 40 stopni Celsjusza. Użyj świeżych drożdży. Ciasto wyrabiaj odpowiednio długo (tak,... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...