
Serdecznie witam i zapraszam na urocze baranki wielkanocne z ciasta drożdżowego. Są bardzo smaczne, puszyste i delikatne, a jeżeli podczas wypieku pomogą nam dzieciątka to przy okazji będą się świetnie bawić lepiąc baranki. Do przygotowania baranków będziemy potrzebowali – z podanej porcji wyjdzie około 16 baranków do odmierzania użyłam szklanki o pojemności 250 ml 3 szklanki mąki pszennej (typ do 550) – 480 gramów ¾ szklanki letniego mleka około 1/3 szklanki cukru ( około 70 g) 2 jajka całe i 1 białko (ja... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...