Serdecznie witam i zapraszam na domową chałkę z foremki. Chałka jest bardzo smaczna, puszysta i delikatna, więc polecam upiec. Życzę udanego wypieku i smacznego. Do przygotowania chałki będziemy potrzebowali: 400 g mąki pszennej (typ do 550) – około 2 ½ szklanki 250 ml 150 ml letniego mleka (można odważyć 150 g) 60 g cukru – około 4 łyżek – można dodać więcej 1 całe jajko + 1 żółtko – jajka rozmiar L 60 g masła roztopionego i przestudzonego – około ¼ szklanki 250 ml 25 g drożdży świeżych szczypta soli na k...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...