
Witam serdecznie i zapraszam na babkę drożdżową z rodzynkami. Babka jest przepyszna, puszysta i delikatna jak puszek 😊 Polecam wypróbować przepis, bo naprawdę warto, a przygotowanie samej babki jest wyjątkowe proste i mało pracochłonne. Do przygotowania babki drożdżowej będziemy potrzebowali: babkę upiekłam w foremce o średnicy 24 cm 400 g mąki pszennej typ do 550 – to jest około 2 ½ szklanki 250 ml 250 ml letniego mleka 120 g cukru – około ½ szklanki 250 ml 80 g masła roztopionego i przestudzonego 30 g drożdż... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...