Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Terrina buraczana z jajkiem (na jogurcie greckim)

Przekąska na słono, która zachwyca wyglądem. Terrina buraczana to połączenie masy na bazie jogurtu greckiego wraz z dodatkiem natki pietruszki i masy przygotowanej z soku z buraków. Wbrew pozorom poniższa terrina jest łatwa do przyrządzenia, a najwięcej czasu zajmuje tężenie poszczególnych warstw. Ponadto jest to dietetyczna przekąska idealna dla osób, które muszą wzbogać dietę o produkty bogate w żelazo.  Składniki na 1 podłużną formę keksową o długości do 22 cm: 4 jajka ugotowane na twardo biała masa 1,5 łyż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, burak, przekąska, przekąski, dietetyczne , dietetycznie, dieta, galaretka, dania dietetyczne, wielkanoc

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.