Pomysł na szybkie do przygotowania i smaczne drugie śniadanie - sałatka ze szparagami, pomidorem i gotowanymi jajkami polana sosem majonezowo-musztardowym. Całość przed podaniem posypałam rzeżuchą, aby dodać sałatce nieco innego smaku. Składniki na 2 porcje: 6-8 liści sałaty masłowej 2 mniejsze pomidory malinowe 1 mały pęczek zielonych szparagów (250 g) 4 jajka ugotowane na twardo sól, pieprz sos 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka sosu sojowego (lub maggi) ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)