Kokosanki (trzyskładnikowe)

Kokosanki (trzyskładnikowe)

Kokosanki (trzyskładnikowe)

Pomysł na szybką i tanią przekąskę na słodko - domowe kokosanki. Do ich przyrządzenia będzie potrzebować tylko 3 składników: wiórek kokosowych, jajek i cukru. Poniższe kokosanki są delikatne, lekko chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, słodkie i niesamowicie sycące. Polecam wypróbować poniższy przepis. Składniki na 15 bardzo dużych ciasteczek: 1 opakowanie wiórek kokosowych (200 g) 2/3 szklanki drobnego cukru (140 g) 2 jajka Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Następnie (powoli!) wsypać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.