Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Fuczki - placki z kiszoną kapustą

Przepis na : obiad

Fuczki to pomysł na proste, tanie i wegetariańskie danie. Nazwa dania wywodzi się z Bieszczad i są to placki z ciasta naleśnikowego wraz z dodatkiem ugotowanej kiszonej kapusty. Fuczki będą świetnie smakować podane ze śmietaną jak i ulubionym sosem, np. pieczarkowym, pieczeniowym.  Składniki na porcję dla 2 osób: 250 g kiszonej kapusty 1 szklanka mąki (160 g) 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 jajko sól, pieprz olej do smażenia śmietana do podania Na samym początku kapustę drobniej posiekać. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, placki, ciasto, ciasto naleśnikowe, kapusta kiszona, sosy, sos pieczarkowy, obiad, ciasta z masa, pomysł na obiad, prosty obiad, tani obiad, tanie ciasto, proste ciasto, obiad dla 2 osób

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.