Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Przepis na : obiad

Chłodnik z botwinką na jogurcie naturalnym, podany z posiekanym koperkiem i ugotowanym jajkiem to pomysł na szybki, wegetariański i bardzo smaczny obiad :) Dzisiejszy przepis to pomysł na dosyć rzadki chłodnik, który idealnie smakuje! Jeżeli macie ochotę na bardziej warzywny chłodnik z botwinką to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na 4 porcje: 1 l wody + 2 łyżeczki domowej wegety   (lub wywaru warzywnego) 400 g jogurtu naturalnego (ponad 1 duże opakowanie!) 1 duży pęczek botwinki (wraz z buraczkam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, buraki, obiad, burak, zupa, tani obiad, szybki obiad, obiad na szybko, pomysł na obiad, zupa warzywna, szybka zupa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.