Przepis na : obiad
Chłodnik z botwinką na jogurcie naturalnym, podany z posiekanym koperkiem i ugotowanym jajkiem to pomysł na szybki, wegetariański i bardzo smaczny obiad :) Dzisiejszy przepis to pomysł na dosyć rzadki chłodnik, który idealnie smakuje! Jeżeli macie ochotę na bardziej warzywny chłodnik z botwinką to zajrzyjcie TUTAJ . Składniki na 4 porcje: 1 l wody + 2 łyżeczki domowej wegety (lub wywaru warzywnego) 400 g jogurtu naturalnego (ponad 1 duże opakowanie!) 1 duży pęczek botwinki (wraz z buraczkam... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)