Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Chłodnik z botwinką i jogurtem naturalnym

Przepis na : obiad

Chłodnik z botwinką na jogurcie naturalnym, podany z posiekanym koperkiem i ugotowanym jajkiem to pomysł na szybki, wegetariański i bardzo smaczny obiad :) Dzisiejszy przepis to pomysł na dosyć rzadki chłodnik, który idealnie smakuje! Jeżeli macie ochotę na bardziej warzywny chłodnik z botwinką to zajrzyjcie TUTAJ .  Składniki na 4 porcje: 1 l wody + 2 łyżeczki domowej wegety   (lub wywaru warzywnego) 400 g jogurtu naturalnego (ponad 1 duże opakowanie!) 1 duży pęczek botwinki (wraz z buraczkam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ugotować

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Mariola MoskalMariola Moskal

Dwudziestopięciolatka, która uwielbia zapach drożdżowego ciasta i ... kawy! Próbuje zdrowo się odżywiać i prowadzić aktywny tryb życia :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraczki, buraki, obiad, burak, zupa, tani obiad, szybki obiad, obiad na szybko, pomysł na obiad, zupa warzywna, szybka zupa

Inne przepisy z Ugotować

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.