Hej! W moim ulubionym sklepie trwa teraz Tydzień bałkański, więc postanowiłam, że przygotuję specjalność kuchni chorwackiej. Wszystkie składniki przygotowałam i trzymałam się przepisu z gazetki. No, ale nie byłabym sobą gdybym czegoś nie dodała, albo nie zamieniła ☺ . Bo bardzo brakowało mi tu ziół. Poleciały do potrawy estragony i oregana i potrawa wyszła wspaniale zapaszysta i kolorowa. Potrzebujemy: Czytaj więcej » czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...