Wątróbka z grzybami leśnymi i brokułem

Wątróbka z grzybami leśnymi i brokułem

Wątróbka z grzybami leśnymi i brokułem

Połączenie wątróbki z grzybami leśnymi i brokułem sprawia, że zwykłe podroby zamieniają się w delikatne i bogate w smaki danie, które dobrze wygląda. Dodatkowo jest ona źródłem żelaza, cynku, witaminy B i białka. Tak przyrządzoną wątróbkę można podawać z ziemniakami lub makaronem. Jeśli dani będzie podawane z makaronem, to można je już na talerzu posypać utartym żółtym serem (najlepiej parmezanem, grana podano albo cheddarem). 500 g kg wątróbki drobiowej 250 g mrożonych grzybów (pokrojonych w grubą kostkę) 1 śred... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grzyby, brokuł, brokuły, makarony, makaron, wątróbka drobiowa, ser żółty, drobiowe, cheddar, ziemniaki, sosy, zupa, dania z makaronem, zupa grzybowa, makaron z serem, zupa brokułowa, smażony ser, makaron smażony, sos do makaronu

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.