Uszka z mięsem – kuchnia podkarpacka
Wpis bez zdjęcia lub nie udało się go pobrać.
Uszka z mięsem – kuchnia podkarpacka
Uszka z mięsem – kuchnia podkarpacka Lokalizacja: Solina, Baligród, Cisna, Olszanica, Lesko, Uherce Mineralne Uszka kojarzone są zwykle z Wigilią, jednak równie chętnie gotowano je niegdyś jako świąteczny obiad. Między innymi podawano wówczas uszka z mięsem przygotowywanym jak na pierogi, czyli z mięsem wcześniej upieczonym albo ugotowanym, a później zmielonym i doprawionym. Innym sposobem na farsz jest przygotowanie go z mięsa surowego. Takie uszka, podobnie jak te wigilijne, również podawano z barszczem...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerzAutor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
barszcz, ciasto, pierogi, barszcz czerwony, rosół, obiad, barszcz z uszkami, barszcz wigilijny, ciasto na pierogi
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję