Podkarpacka pieczona karkówka

Podkarpacka pieczona karkówka

Podkarpacka pieczona karkówka

Jeżeli szukacie przepisu na miękką, soczystą karkówkę do obiadu lub smaczne domowe mięsko do kanapek, to dobrze trafiliście :) Mój przepis, rodem z Głogowa Małopolskiego* (tak, to na Podkarpaciu, nie w Małopolsce :)), jest prosty i nie wymaga wiele pracy, jednak wymaga… upływu czasu. Mięso przed krótkim pieczeniem moczy się w specjalnej zalewie i co 12 godzin zagotowuje się je na chwilę (w sumie 5 razy). Dzięki tej procedurze cały aromat i smak z zalewy przechodzi do mięsa, które staje się miękkie i soczyste.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, karkówka, mielone, obiad, kanapka, do pracy, kanapki, chleb, sosy, karkówka na obiad, dania mięsne, mięsa pieczone, mięso mielone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, chleb mieszany, pieczeń z mięsa mielonego, sos mięsny

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.