Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka

Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka

Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka

Placek Swojak glinicki - kuchnia podkarpacka Swojak glinicki to typowe dla regionu podkarpackiego ciasto, składające się z 4 miodowych placków na sodzie, które przełożone są masą z kaszy manny i powidłem śliwkowym. Ten rodzaj ciasta zazwyczaj piecze się dzień wcześniej, by miodowe placki zmiękły i zespoliły się z masami. Masę z kaszy manny przygotowuje się na dwa sposoby. Bywa że placki przekłada się gorącą masą o konsystencji budyniu. W tym akurat przepisie masę z kaszy manny studzi się, a następnie uciera si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję